moje ulubione, sprawdzone potrawy
środa, 05 kwietnia 2017
To ciasto pyszne, delikatne, prawdziwy puch - dla miłośników różnego rodzaju serniczków. Znalezione na stronie http://kulinarneprzeboje.pl/2017/02/05/ciasto-sniezny-puch-bez-pieczenia/- zmodyfikowane do większej blaszki.

sniezny puch

poniedziałek, 05 grudnia 2016
To ciasto gości ostatnio na naszym stole w każdy weekend. Jest szybkie, pyszne, ma bardzo przyjemny posmak kawy. Zamiast wiśni można dodać pokrojoną gruszkę. A najważniejsze - jest wymyślone przeze mnie :)

kawowe

niedziela, 26 czerwca 2016

Kolejne pyszne, wilgotne ciasto smakiem przypominające marchewkowe oraz piernik. Tym razem z dodatkiem cukinii. Stało się hitem ostatniego ogniska :) (zdjęcie zrobione "na szybko" w trakcie ognicha)

ciasto cukiniowe

sobota, 02 stycznia 2016
To kolejny prosty pomysł na pyszny deser do popołudniowej kawy.

Sodka_niespodzianka

Cześć! Jestem Ola, córka autorki tego bloga. Kilka lat temu zaczęłam przygodę z gotowaniem pod czujnym okiem mojej mamy. Oto jeden z moich przepisów, który powstał, bo wpadł mi do głowy pomysł na limonkową marynatę z imbirem :)

pierś z groszkiem i imbirem

sobota, 20 czerwca 2015

Ta przepyszna przekąska jest idealna w ciepłe dni - bardzo efektownie wygląda i pysznie smakuje. Zaskakujące połączenie słodkiego, soczystego arbuza, słonej fety i chrupiących, prażonych pestek słonecznika. Szczerze polecam!

arbuz z fetą

piątek, 19 czerwca 2015

Kolejne pyszne ciasto - jest dość pracochłonne, ale warte tego wysiłku. Tu wersja z truskawkami, ale w okresie nietruskawkowym polecam posypane wiórkami z czekolady mlecznej, białej i płatkami migdałowymi.

Po prostu pycha!

3_bit

poniedziałek, 16 lutego 2015
To moja wariacja na temat znanych nam z dzieciństwa bloków czekoladowych. Wadą tego bloku jest to, że nie sposób poprzestać na jednym kawałku...

blok czekoladowy

sobota, 10 stycznia 2015
Długo szukałam dobrego przepisu na pizzę - i wreszcie znalazłam! Ciasto zrobione wg powyższej receptury jest delikatne i puszyste. Bardzo dobrze się wyrabia i w procesie pieczenia zawsze wyrasta, nigdy nie jest twarde. Jeśli chodzi o smak, to zawsze jest taki jak być powinien. Zaraz zapisuję, żeby nie "uciekło".

pizza

Źródło: http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/ciasto-na-pizze-przepis-podstawowy/
To kolejny pomysł na szybki, smaczny obiad. Taka połówka cukinii faszerowana starcza na obiad dla jednej dorosłej osoby. Polecam!

cukinia faszerowana

 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 8
Liczniki Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów