Blog > Komentarze do wpisu

Wafle kakaowe

To jedno z pyszności, które jedliśmy u Ewy w Gietrzwałdzie. Zresztą tam wszystko smakowało wyjątkowo, a takich śniadań pachnących świeżą bazylią, miętą i aromatyczną kawą nie ma nigdzie indziej na świecie... wafle

- kostka masła

- paczka cienkich, suchych wafli

- 2 szkl. mleka w proszku

- 1/2 szkl. wody

- 1,5 łyżki kakao

- 1 szkl. cukru

Rozpuścić masło, dodać cukier. W osobnym naczyniu wymieszać mleko z wodą, dodać do garnka z masłem i cukrem. Cały czas intensywnie mieszać, żeby się nie przypaliło. Do połowy masy dodać kakao.

Przekładać wafle na przemian białą i kakaową masą, następnie odstawić je lekko obciążając (żeby się skleiły).

Smacznego :)

niedziela, 04 sierpnia 2013, acieciorska

Polecane wpisy

Liczniki Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów