Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka z ogórków kiszonych

To kolejna propozycja przystawki do mięsa.

sałatka z ogórków kiszonych

- 4 ogórki kiszone

- 1/2 cebuli (zwykłej lub czerwonej)

- 3 łyżki jogurtu naturalnego.

- 2 łyżki oliwy z oliwek

- pieprz

Ogórki skroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z ogórkami. Całość polać jogurtem wymieszanym z oliwą i pieprzem. Odstawić do przegryzienia.

Podawać jako przystawkę do mięsa.

poniedziałek, 07 stycznia 2013, acieciorska

Polecane wpisy

  • Ciasto śnieżny puch

    To ciasto pyszne, delikatne, prawdziwy puch - dla miłośników różnego rodzaju serniczków. Znalezione na stronie http://kulinarneprzeboje.pl/2017/02/05/ciasto-sni

  • Czerwona kapusta

    Do czerwonej kapusty zawsze podchodziłam z dystansem i rzadko ją robiłam (żeby nie powiedzieć wcale...)Ale ostatnio znalazłam przepis na kapustę, trochę go zmod

  • Cukinia z porem

    To szybka przystawka na ciepło, którą podaję do mięsa. - 2 małe cukinie - 1 por - zioła Ojca Mateusza (Gosiu - nie muszą być) - sól - ewentualnie jogurt bałkańs

Komentarze
2013/01/29 11:43:53
Wygląda dosyć ciekawie. Przepis prościutki. Kiedyś spróbuje sam zrobić. Pozdrawiam
Liczniki Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów