Blog > Komentarze do wpisu

Cukinia z porem

To szybka przystawka na ciepło, którą podaję do mięsa.

- 2 małe cukinie

- 1 por

- zioła Ojca Mateusza (Gosiu - nie muszą być)

- sól

- ewentualnie jogurt bałkański

Por dokładnie myję, usuwam część ciemnozielonych liści, resztę kroję w talarki i smażę na rozgrzanej oliwie na patelni (albo na woku). Po chwili solę.

Cukinie myję, kroję w kostkę (jak są takie małe, nie trzeba ich obierać i w środku nie mają jeszcze pestek), wrzucam do podsmażonego pora. Potrawę duszę tak długo, aż cukinia będzie miękka. Dodaję zioła, ewentualnie na koniec trochę jogurtu. Pychotka:)

środa, 24 października 2012, acieciorska

Polecane wpisy

Liczniki Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów